Големата документација

Client-First има многу документација. Оваа страна објаснува зошто документацијата е долга и важна.

Зошто документацијата е важна

Слушаме како нашата заедница вели, "Документацијата од Client-First е долга." Ајде јасно да се осврнеме на овој коментар и да разбереме зошто документацијата е долга.

Ја направивме документацијата поголема и подобра со издавањето на v2 на Client-First. Подобро организирана со повеќе објаснувања во помали фрагменти. Мотивирани сме да продолжиме да ја развиваме оваа документација.

1. Јасни насоки.

Документацијата создава формализиран процес за другите да го разберат и следат. Процесот станува појасен како што имаме повеќе инструкции за процесот, гледаме на "големата документација" како главна придобивка на Client-First како систем. Големата документација ќе ни овозможи на сите нас да работиме заедно под еден унифициран Client-First процес. Документацијата е долга бидејќи формализираниот систем за градење со Webflow има многу детали. Подобрувањето на малите детали во Webflow ги одделува аматерите од професионалците.

2. Прирачник за професионалци.

Не можеме да станеме професионалци во било што преку ноќ. Да се биде професионалец во било што, вклучувајќи го и Client-First, доаѓа со учење и пракса. Client-First е нашиот официјален прирачник за да се биде Finsweet Webflow девелопер. Нашиот систем никогаш не беше наменет за еден ден на учење. За да ги искористиме предностите на Client-First, мора да ја проучиме документацијата и да вежбаме Webflow. Оваа документација е нашиот обид да ја намалиме кривината на учење за да станеме професионалци.

3. Вложете го вашето време во вредна вештина.

Не би ве замолиле да прочитате нешто освен ако не мислиме дека е важно. Ние веруваме дека учењето Client-First ќе резултира со побрзи Webflow градби и поефикасно одржување на проектот. Веруваме дека Client-First ќе донесе вредни краткорочни и долгорочни придобивки за вашата кариера како Webflow професионалец.

Нов на Webflow? Пред да го научите Client-First, препорачуваме да ги научите основите на Webflow и веб принципите. Client-First не предава HTML или CSS. Важно е да се има почетничко ниво на разбирање веб-теми пред да научите Client-First. Прочитајте го нашиот Beginners in Client-First.

Бидете трпеливи

Нема да го имаме совладано Client-First при нашата прва имплементација. Како што продолжуваме да го користиме Client-First, да ја проучуваме документацијата, и да ги користиме ресурсите, ќе станеме поефективни со Client-First.

Во ред е ако не разберете страна за документација првиот пат кога ќе ја прочитате.
Во ред е ако треба повеќе пати да ја препрочитате страна за документација.
Во ред е ако ви требаат месеци за целосно да ги разберете овие теми.

Бидете трпеливи, продолжете да работите напорно и вашата напорна работа ќе се исплати.

следно

Вовед

Вовед во Client-First со преглед на суштинските принципи.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Reset
HTML font size
px
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
px values
rem values
2px
=
0.125rem

Closest to Client-First values

2px
=
0.125rem

Neighboring values

2px
=
0.125rem