Стратегија за продажба

Научете како можеме да го искористиме Client-First за да освоиме повеќе проекти и да ги задржиме нашите клиенти среќни.

Зошто "Client-First"?

Client-First е именуван по нашите клиенти и идејата да ги ставиме на „прво“ во нашиот проект за развој на Webflow.

Ова не значи дека Client-First мора да се користи само за вебсајти на клиенти. Менталитетот зад Client-First е она што е важно. Важи за

Нашите цели насочени кон клиентот за Client-First се да му овозможиме на некој да:

 • Направи големи промени во Webflow проектот.
 • Ги прочитаат повеќето класи во проектот и разберат ја нивната цел.
 • Го скалира вебсајтот врз основа на организацијата во проектот.
 • Научи Client-First ако сакаат да го направат тоа.
 • Продолжат да работат со нас ефективно
 • Одржуваат проектот со различен Webflow девелопер

Client-First е за секој

"Секој" може да биде клиент, девелопер во нашиот тим, девелопер во друга агенција, фриленсер, или случаен маркетер кој првпат го отвора Webflow.

Целите и иницијативите на Client-First се однесуваат на кое било друго лице кое пристапува до нашиот проект Webflow, а не само на клиентите.

Во најдобар интерес на нашите клиенти е да развиеме и испорачаме вебсајт што можеме да ја предадеме на друга агенција или фриленсер. Ако повеќе не работиме со клиентот, сакаме следниот тим во проектот да продолжи да управува со него без проблеми.

"Client-First" терминот може да ни помогне во нашата продажна понуда на Webflow.

Основи за продажба на услуги

Најефективната продажба е кога двете страни ќе постигнат подеднаква благодарност за продажбата.

Двете страни треба да бидат среќни за тоа што се случи во продажбата

 • Купувачот треба да биде среќен да му ги плати парите на продавачот. Парите што купувачот ги плаќа за услугата се сметаат за фер и со добра вредност.
 • Продавачот треба да биде среќен да ја даде услугата за договорената цена. Продавачот смета дека тие се добро платени за нивното време.
 • Дополнителна корист е кога ниту една страна не верува дека добила подобар исход. Во идеална продажна состојба, двете страни чувствуваат еднаква и фер размена на услуга за пари.

Да направиме некој среќен да ни плати

Lead: лице на кое му ги продаваме нашите услуги за Webflow

Leads можат да бидат среќни да платат за нашите услуги како Webflow девелопери.

Ако сите следни работи се вистинити, можеме да го натераме lead да ни плати:

 • Нашиот lead има проблем
 • Можеме да го решиме тој проблем со нашата услуга.
 • Нашата цена за да го решиме проблемот на таа личност е разумна за тој конкретен lead.

Ние не мамиме leads. Ние им помагаме на leads.

Никогаш не сакаме да гледаме на продажба како трик или паметна шега. Овој тип на продажба е причината зошто "продажба" како концепт често добива лош углед.

Ефективната продажба им помага на луѓето толку многу што тие со задоволство ни плаќаат — и уште повозбудени од исходот.

Ние им помагаме на нашите leads со:

 • Создавање на моќен, ефикасен и скалабилен Webflow проект.
 • Мигрирање [на нивната претходна вебсајт инфраструктура] на Webflow.
 • Подобрување на изгледот на нивниот бренд со подобро изграден вебсајт.
 • Помагајќи им да го развијат својот бизнис преку Webflow.

Овие теми се од суштинско значење кога ја продаваме нашата вредност како Client-First Webflow девелопер.

Продажба на Client-First

Првиот чекор е да се разбере проблемот на lead-от.

Што сака?

Што сака да подобри или поправи?

Разбирањето на овие одговори ќе ни помогне да ја обликуваме нашата продажна презентација за Client-First. Сакаме само да споделиме информации за Client-First за кои е заинтересиран нашиот lead.

На пример, ако нашиот lead каже дека никогаш нема да го допре Webflow Дизајнерот, ние нема да ја започнеме нашата продажна презентација со објаснување како тие можат да имаат корист од читањето на класи или учење Client-First.

Наместо тоа, можеме да почнеме да зборуваме за тоа како ќе биде лесно за другите Webflow девелопери да се приклучат на сајтот. Одржувањето ќе биде полесно, без оглед на тоа кој ќе работи на проектот следно. Client-First доаѓа со обемна документација и е дизајниран околу мала крива на учење.

Подолу ќе ги разгледаме двата примарни случаи на употреба што ги гледаме од управувањето по лансирањето — Сакам да го скалирам проектот Webflow внатрешно, и сакам да го скалирам проектот со Webflow професионалец.

Клиент: Сакам внатрешно да го скалирам Webflow проектот

Во овој пример, клиентот сака да го скалира вебсајтот самиот или со нивниот внатрешен тим.

Ако нашиот клиент сака да ги контролира идните ажурирања на вебсајтот, нашата стратегија за продажба треба да се фокусира на помагање на нашиот клиент да ја постигне таа иницијатива.

Од нашите Client-First цели погоре, можеби ќе сакаме да се фокусираме на овие четири —

Овозможете некој да направи големи промени во проектот Webflow

Споделете го вашиот екран додека го користите Webflow Designer. Покажете му на lead Client-First проект кој сте го изградиле во минатото. Објаснете го нивото на организација и јасност што ги нуди Client-First.

Покажете како малите промени можат да направат значајна промена на вебсајтот. На пример, менување на container-large и padding-global класи. Покажете значајни, едноставни за управување промени кои можат да имаат големо влијание во проектот.

Овозможете некој да ги прочита повеќето класи во проектот и да ја разбере нивната цел

Покажете му на lead-от едноставното именување на класите. Покажете Папки и конвенција за логично именување во Client-First. Објаснете како имињата на класите се именувани за да можат да ги разберат корисниците кои не се технички лица на Webflow.

Овозможете му на некој да го скалира веб-сајтот врз основа на организацијата во проектот

Прикажи систем со симболи, CMS систем и какви било оптимизации во Client-First проектот за да помогне во изградбата на повеќе страни или секции. Покажете му на lead колку брзо е да се направи нешто за да се развие веб-сајтот. Покажете го водичот за стил и како се организирани сите помошни стилови на една Нацрт страна.

Овозможете некого да го научи нашиот систем за стилови на Webflow ако сака да го стори тоа

Некои leads сакаат да научат Webflow и целосно да го контролираат нивниот Webflow проект. Разбирањето на Client-First документите може да им помогне да го разберат нивниот проект за Webflow на ново ниво.

Покажете му на lead-от обемните Client-First, документација, ресурси, содржина, и влијанието на заедницата. Нашиот испорачан проект Webflow доаѓа со водич за стилови со стилови на проектот и сеопфатна документација што го опишува менталитетот зад изградбата на проектот.

Клиентот: Сакам да се скалира на проектот со Webflow професионалец

Овозможете му на нашиот клиент да продолжи ефикасно да работи со нас

Ако понудиме било каква услуга за одржување или пост-проект, сакаме да му овозможиме на нашиот клиент да продолжи да работи со нас на проектот. Сакаме одржувањето да биде брз, ефикасен и пријатен процес. Ако го користиме Client-First правилно, ние само што изградивме веб-сајт која ни овозможува:

 • Направете значајни промени во проектот Webflow.
 • Прочитајте ги повеќето класи во проектот и разберете ја нивната цел, дури и месеци по развојот.
 • Скалирање на веб-сајтот врз основа на организацијата во проектот.
Поканата да продолжиме да работиме со нашиот lead post-launch по лансирањето треба да биде дел од нашата продажна стратегија.

Веб-сајтот ретко е "изграден и завршен" проект. Честопати бара ажурирање и работа на одржување. Leads сакаат да знаат дека имаат на кого да се потпираат по завршувањето на веб-сајтот проектот.

Објаснете им како Client-First ви овозможува да работите побрзо и да правите позначајни ажурирања по лансирањето на веб-сајтот. Client-First ќе доведе до ефикасен пост-проектен однос.

Овозможете му на нашиот клиент да најде одржување за проектот со различен Webflow девелопер

Поради многу причини, ние можеби не сме девелоперите кои продолжуваат да градат во рамките на проектот. Секогаш треба да размислуваме за "следниот човек" кој ќе ја управува изградбата по нас, дури и ако е девелопер кој не го познаваме.

Webflow девелоперите кои веќе го користат Client-First ќе можат брзо да почнат да работат на проектот. Системот е наменет за развој на проекти меѓу различни девелопери.

Бројот на достапни Webflow професионалци кои го користат Client-First е висок и ќе продолжи да расте. Ова ќе му овозможи на нашиот клиент да најде друг девелопер кој го разбира сајтот.

Webflow девелоперите кои не го користат Client-First можат да го научат системот побрзо. Ние се фокусираме на организацијата и именуваните класи, што ја намалува кривата на учење.

Влијанието на заедницата

Многу Webflow девелопери споделија позитивни коментари околу Client-First. Имаме стотици твитови, објави и пораки кои покажуваат моќно засилување на Client-First Style системот.

Повратните информации и препораките се важни алатки за продажба. Нека разбере нашиот lead дека вие не сте единствениот Webflow девелопер кој користи Client-First. Има голема заедница на Webflow професионалци кои го сакаат.

Секогаш исполнувајте ги вашите ветувања

Оваа страница објаснува како можеме да го користиме Client-First за да ја подобриме продажбата и да ја искористиме за да затвориме повеќе продажби на проекти. Мора да бидеме искрени и да ги дадеме вистинските ветувања во текот на процесот на продажба.

Горенаведеното содржина е за давање ветувања. Ветуваме дека ќе:

 • Го решиме проблемот Х за нашиот клиент.
 • Изградиме организиран, скалабилен сајт.
 • Го одржуваме проектот ефикасно и по ниска цена.

Мораме да ги исполниме овие ветувања ако ги направиме во текот на процесот на продажба.

Не давајте ветувања во процесот на продажба што не можеме да ги исполниме.

Подобро е да ја изгубиме продажбата и да бидеме искрени отколку да ја добиеме продажбата и да дадеме ветување што не можеме да го исполниме.

Секогаш бидете сигурни дека ветуваме нешто што можеме да го исполниме. Овој начин на размислување е клучен за градење и растење на бизнисот.

Повеќе за продажба

F'in Раст

Проверете ги F'in Growth епизодите со пренос во живо поврзани со продажба. Имаме многу едукација околу продажбата + Webflow.

следно

Client-First продуктивност

Client-First видео серија за подобрување на продуктивноста на работниот тек.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Reset
HTML font size
px
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
px values
rem values
2px
=
0.125rem

Closest to Client-First values

2px
=
0.125rem

Neighboring values

2px
=
0.125rem